Zdrowo, smacznie i powoli czyli dlaczego warto zabierać domowe jedzenie do pracy

Jakiś czas temu pisałem o dobrej kuchence mikrofalowej do firmy. Jak wspomniałem ostatnio coraz częściej zdarza mi się zabierać ze sobą gotowe posiłki do pracy, które przyrządza moja kobieta. Z początku byłem do tego sceptycznie nastawiony ale z czasem przekonałem się, że to wcale nie jest taki zły pomysł – w szczególności, że to co mi przygotowuje jest nieziemsko smaczne. kuchenki mikrofaloweKiedyś myślałem, że nasz barek firmowy ma świetne jedzenie ale w porównaniu do tego co pakuje mi moja ślicznotka – nawet się nie umywa. No właśnie, z perspektywy czasu i doświadczenia ;] mogę śmiało polecić przygotowywanie posiłków w domu. Firma, która posiada kuchenkę mikrofalową lub piekarnik stwarza idealne warunki do zabierania gotowych posiłków do pracy. Jest to oszczędność czasu – nie trzeba lecieć na szybki posiłek, nie mówiąc już o jedzeniu w ekspresowym tempie bo przecież przerwa nie może być zbyt długa… ;]. Jedzenie na mieście wiąże się zazwyczaj ze sporymi wydatkami. Ja mam to szczęście, że moja firma zapewnia nam lunch więc nie muszę martwić się o dodatkowe wydatki. Osoby, które nie mają tyle szczęścia są skazane na szukanie w pobliżu miejsca pracy w miarę taniej i smacznej kuchni. Warto zwrócić uwagę, że wydanie nawet 8 złotych (co i tak wydaje się bardzo małą kwotą) w skali miesiąca to 224 złote – i tą kwotę należy odjąć z pensji…, niezbyt pocieszające co? Dlatego tym, którzy zmagają się z takimi właśnie przeciwnościami polecam zabieranie do pracy przygotowanych w domu, smacznych i zdrowych posiłków. Łatwe do spożycia i podgrzania są wszelkiego rodzaju pasty, risotto, zapiekanki, lasagne, zupy krem czy bagietki do przyrządzenia na ciepło. Jest bardzo dużo opcji i każdy na pewno coś dla siebie znajdzie. Polecam – będzie bankowo smaczniej, zdrowiej i przyjemniej ;].